Activiteiten

Bureau Barel combineert ervaring in zakelijke dienstverlening, productie en marketing met een uitgebreide kennis van theater en andere kunstvormen. Voor onze opdrachtgevers proberen wij hiermee een groot mogelijk publiek te bereiken. Daarnaast bieden wij een goede zakelijke basis.

Omdat cultuur niet standaard is, geloven we niet in een standaard-aanpak. Per project wordt daarom bekeken hoe we dat optimaal onder de aandacht kunnen brengen.

Doordat we voor verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd werken, beschikken we over een stevig netwerk en een goede infrastructuur. Daardoor kunnen we op een efficiënte en – vooral – doeltreffende manier de marketing en promotie verzorgen voor uiteenlopende culturele projecten.

Arjen Barel heeft zich de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in podiumkunstenmarketing. Samen met Esther Lagendijk stelde hij het boek Theater & Marketing, Spanning & Sensatie (verschenen april 2004) samen. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het ROC Amsterdam en geeft hij regelmatig colleges en workshops op onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de Hogenschool Utrecht en het Koninklijk Conservatorium.

Vertegenwoordiging Nederlandse gezelschappen

Bureau Barel verzorgt sinds 2003 de zakelijke leiding voor verschillende Nederlandse gezelschappen. Hierbij combineren we ervaring in marketing en promotie – onder meer opgedaan bij Theatergroep Hollandia, Het Fonds voor de Podiumkunsten/Fonds voor Amateurkunst – met een uitgebreide kennis van theater en andere kunstvormen. Wij zien het als een groot voordeel om voor zulke verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd te mogen werken. Wij hebben daardoor een infrastructuur kunnen opbouwen die ons in staat stelt om op een efficiënte en doeltreffende manier het culturele product onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen, naast het bieden van een een professionele zakelijke basis.

zie ook onze portfolio

Productie

Bureau Barel heeft de productie van verschillende theatervoorstellingen verzorgd. Met jarenlange ervaring op vrijwel alle gebieden binnen de podiumkunsten weten de productiemedewerkers hun weg te vinden tussen theater, artiest, regisseur, techniek en alles wat er verder bij de productie van een voorstelling komt kijken. Bureau Barel is beschikbaar voor pre-productie en productie ‘op de vloer’.

.
background image