Activiteiten

Bureau Barel combineert ervaring in zakelijke dienstverlening, productie en marketing met een uitgebreide kennis van theater en andere kunstvormen. Voor onze opdrachtgevers proberen wij hiermee een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Daarnaast bieden wij een goede zakelijke basis.

Omdat cultuur niet standaard is, geloven we niet in een standaard-aanpak. Per project wordt daarom bekeken hoe we dat optimaal onder de aandacht kunnen brengen.

Doordat we voor verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd werken, beschikken we over een stevig netwerk en een goede infrastructuur. Daardoor kunnen we op een efficiënte en – vooral – doeltreffende manier de marketing en promotie verzorgen voor uiteenlopende culturele projecten.

Arjen Barel stelde samen met Esther Lagendijk het boek Theater & Marketing, Spanning & Sensatie (verschenen april 2004) samen. Daarnaast geeft hij regelmatig colleges en workshops op onder meer de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten over projectmanagement, marketing in de culturele sector en storytelling.

Vertegenwoordiging Nederlandse gezelschappen en festivals

Bureau Barel verzorgt sinds 2003 de zakelijke leiding, waaronder fondsenwerving, voor verschillende Nederlandse gezelschappen en festivals. Hierbij combineren we ervaring in marketing en promotie – onder meer opgedaan bij Theatergroep Hollandia, Het Fonds voor de Podiumkunsten/Fonds voor Amateurkunst – met een uitgebreide kennis van theater en andere kunstvormen. Wij zien het als een groot voordeel om voor zulke verschillende opdrachtgevers tegelijkertijd te mogen werken. Wij hebben daardoor een infrastructuur kunnen opbouwen die ons in staat stelt om op een efficiënte en doeltreffende manier het culturele product onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te brengen, naast het bieden van een een professionele zakelijke basis.

zie ook onze portfolio

Productie

Bureau Barel heeft de productie van verschillende theatervoorstellingen en festivals verzorgd. Met jarenlange ervaring op vrijwel alle gebieden binnen de podiumkunsten weten de productiemedewerkers hun weg te vinden tussen theater, artiest, regisseur, techniek en alles wat er verder bij de productie van een voorstelling of festival komt kijken. Bureau Barel is beschikbaar voor pre-productie en productie ‘op de vloer’.

.
background image